11 Nisan 2011 Pazartesi

İçimden gelen şeyleri çoğu zaman yanlış anlaşılma korkusuyla yapmıyorum. Söylediğim şeyleri 40 saat düşünüp öyle söylüyorum ama zaman zaman buna rağmen olumsuz sonuçlar geliyor peşi sıra. Gelmese bile ben kafamda büyütüp büyütüp kızıyorum kendime.

Aklından geçeni hemen yaptığını ve sonuç ne olursa olsun pişmanlık duymadığını iddia eden insanlar var ya; eğer onlar doğru söylüyorlarsa, bu rahat insanlar sadece masal kahramanı ya da ona benzer bir şey değilse, ben de onlardan biri olabilir miyim lütfen?

Ortamla ve insanlarla ilgili gözlemlerimi tamamlayıp fikirlerimi tamamen oluşturana kadar uzak durmayı tercih ediyorum. İşte bu süreçte de "ELWF kendini beğenmiş biri" fikri insanların beynine yerleşiyor. Tamam, öyleyim biraz ama bari beni tanıdıktan sonra bu fikre sahip olsalar. Yaklaşan insanları yiyen kişi olmaktan sıkıldım. Aslında yemiyorum bak, gerçekten.

"Acaba hakkımda ne düşünürler" demeden küt diye dalmak istiyorum konuşmalarına ya da ne bileyim hazır insanlar güler yüzlü biri olduğumu söylemeye başlamışken bunu görmesi gerekenlere de gösterebileyim.

Bu arada hayatımda ilk defa üst üste bir kaç kişiden güler yüzlü ve pozitif olduğumu duydum, sanırım çalışmalarım işe yaramaya başladı :P Şimdiye kadar "suratsız, kendini beğenmiş" kızdım. İyice tanıdıktan sonra geliyordu itiraflar "ben var ya senin hakkında şöyle düşünmüştüm" diye. Bu sefer olumlu başladık, hayırdır inşallah.

Aslında çok şey de istemiyorum belki ama hayatım biraz daha iyi gitse olmaz mıydı :( Ben daha kötü hale getirmesem daha önce de tekrar tekrar yaptığım gibi...

1 yorum:

  1. Ben de genelde ilk gözlemimi tamamlayıp o kişi hakkında "olumlu" sonucunu verirsem -çoğu zaman- yanılırım; ancak ilk etkileşimde ne kadar "uzak" ve "önyargılı" durduysam da sonradan bir o kadar pozitif olabiliyorum.
    Bilmiyorum senin hakkında ne demiştim ilk gördüğümde? Ama şimdi pozitifsem muhtemelen önyargılı ya da uzak durmuşumdur:)
    Şunu da söyleyeyim; içinden gelenleri pat diye söylemek bazı durumlarda çok çok iyi (kendini en doğal halinle ifade etmiş oluyorsun hem) bazense burnu havada bir tip oluveriyorsun insanların gözünde. Aradaki dengeyi neye göre sağlamalı, bilemedim ben onuuuu:)

    YanıtlaSil